PIGMENTBEHANDELING
Pigmentvlekken ontstaan door opeenhopingen van pigmentcellen in de huid. De opstapeling van pigment kan ontstaan door regelmatige blootstelling aan de zon. Dit is niet de enige oorzaak, pigmentvorming in de huid kan namelijk ook ontstaan door hormoonschommelingen, denk hierbij aan zwangerschapsmasker (melasma), huidveroudering of een beschadiging van de huid.
Er ontstaan donkere verkleuringen in de huid, die zorgen voor een onrustig en vlekkerig beeld.
WAT HOUDT DE PIGMENTBEHANDELING IN?
Bij MOYS beschikken we over de deskundigheid en behandelmogelijkheden om pigmentvlekken effectief te verwijderen en de terugkeer van (nieuwe) pigmentvlekken te voorkomen.
De pigmentbehandeling bestaat uit een laserbehandeling of peeling. Aangezien de ontwikkeling van pigmentaties op verschillende manieren kan ontstaan, is de behandelwijze zeer persoonlijk en specifiek. Het is afhankelijk van de pigmentatie welke behandelmethode in uw geval het beste geschikt is. Uw huid wordt voorafgaand aan de behandeling nauwkeurig beoordeeld en de beste behandelmethode wordt door de huidtherapeut met u besproken.
Bij de laserbehandeling schiet de Alexandrite 755nm pigmentlaser de pigmentophoping met een laserstraal uiteen. Hierdoor breekt de opstapeling van pigment af, met een mooi, egale huid tot gevolg. De huid kan na de behandeling van korte duur wat donkerder verkleuren. Deze reactie is volkomen normaal en trekt snel weg.
Een chemische peeling is geschikt voor het verminderen van pigmentvlekken en melasma (zwangerschapsmasker). We gebruiken peelings met verschillende effectieve werkstoffen, waaronder tranexamine zuur, amandelzuur en retinol. Dit zorgt voor afbraak van overmatig pigment en remt de ontwikkeling van nieuw pigment. De peeling kan kort prikkelen op de huid, dit is normaal en trekt snel weg. Voor beste resultaat kunnen de laserbehandeling en peeling gecombineerd worden.
WAT IS HET EFFECT VAN DE BEHANDELING?
Resultaten van de pigmentbehandeling zijn vaak al na 1 behandeling zichtbaar. Bij een laserbehandeling zijn er gemiddeld 1 tot 3 behandelingen nodig. Indien er wordt gekozen voor een peeling, zijn er gemiddeld 1 tot 4 behandelingen nodig.
Welke indicaties kunnen behandeld worden?
De pigment indicaties die behandeld kunnen worden zijn:
- Onregelmatige pigmentatie
- Zonnevlekken/ouderdomsvlekken (lentigo solaris)
- Post inflammatoire hyperpigmentatie PIH
- Hormonaal pigment/zwangerschapsmasker (melasma)
- Hyperpigmentatie (donkere vlekken)
- Café-au-lait vlek
- Zonschade (solaire elastosis)
- Poikiloderma van civatte (vaak voorkomend in de nek of hals)
KUNNEN ER IN DE TOEKOMST WEER PIGMENTVLEKKEN ONTSTAAN?
Er bestaat een kleine kans op terugkeer van (nieuwe) pigmentvlekken. We adviseren daarom altijd om factoren te vermijden die de terugkeer van de overmatige pigmentatie te bevorderen (zoals zonblootstelling).
WILT U MEER INFORMATIE OVER HET LATEN VERWIJDEREN VAN PIGMENTVLEKKEN?
Neem gerust contact met ons op of plan een vrijblijvend en gratis consult bij ons in de kliniek.
MOYS beschikt over innovatieve, wetenschappelijk bewezen (FDA approved*) laser apparatuur. Onze huidtherapeut staat klaar om uw vragen, wensen en verwachtingen te bespreken. De (laser)apparatuur is veilig en werkt tot diep in de weefsels door. Tevens beoordeelt zij uw huid en u krijgt een aantal vragen over uw huidprobleem en uw gezondheid. Op basis van alle informatie stelt de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan op en u ontvangt een prijsindicatie.
TARIEVEN EN VERGOEDING
Het behandelen van pigmentvlekken, pigmentstoornissen of pigmentafwijkingen wordt vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering. U kunt dit terugvinden in uw polis of hiervoor contact opnemen met uw zorgverzekeraar.
MOYS huidkliniek is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.
Tijdens het intakegesprek ontvangt u altijd een prijsopgave. Klik hier voor meer informatie over onze tarieven.