AFSPRAAK MAKEN

ACNE BEHANDELING EN VERWIJDEREN LITTEKENS

Acne is een zeer vervelend huidprobleem dat zowel op jonge als oudere leeftijd kan ontstaan. Er is hierbij sprake van verstoppingen in de huid die kunnen uitmonden tot ontstekingen.

Het is belangrijk om actieve acne tijdig te behandelen en zo acne littekens te voorkomen. Wanneer er sprake is van littekenvorming is het ook van belang deze vroegtijdig te behandelen om een zo mooi mogelijk resultaat te bereiken. Gelukkig kunnen we acne en acne littekens in de huidkliniek goed behandelen door middel van peelings, micro needling en lasers.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Kom gerust naar de kliniek voor een vrijblijvend en gratis consult. Dan kijken we samen wat er mogelijk is om uw acne en/of acne littekens te behandelen. De huidtherapeut analyseert uw huid, luistert goed naar uw wensen en maakt een persoonlijk behandelplan. Het is ons doel om te zorgen dat u weer blij bent met uw huid.

VOOR WIE IS HET GESCHIKT?

Acne en acne littekens kunnen zowel in het gezicht als op het lichaam ontstaan. Denk bij het lichaam bijvoorbeeld aan de armen, rug, borst en schouders. De precieze ontstaanswijze van acne is niet voor iedereen hetzelfde. Zowel interne- als externe factoren kunnen een oorzaak zijn. Denk bijvoorbeeld aan hormonale veranderingen (puberteit, menstruatie of zwangerschap) of veranderingen in medicatie.

Een acne behandeling wordt specifiek op maat opgesteld en kan voor verschillende leeftijden zowel bij een ingezet worden.

Wat houdt de behandeling in?

Bij MOYS is een uitgebreide analyse van de huid de eerste stap. Aan de hand van de analyse en wensen stelt de huidtherapeut vervolgens een behandelplan voor u op.

De behandeling kan bestaan uit combinaties van dieptereinigingen, peelings en lasertherapie.

Welke indicaties kunnen behandeld worden?

  • Acne vulgaris (acne tijdens puberteit)
  • Acne Tarda (volwassenen acne)
  • Acne excorieé des jeunes filles / acne excoriata (krabacne)
  • Acne mechanica (wrijving/druk)
  • Acne conglobata (zeer heftig met grote ontstekingen)
  • Acne comedonica (veel talgbultjes, weinig ontstekingen)
  • Combinatie acne-rosacea
  • Acne fulminans die gepaard gaat met ziekte)

Onze behandelingen

DIEPTEREINIGING

Bij een dieptereiniging wordt de huid grondig gereinigd en verwijderen we verstoppinkjes in de huid.

Deze aanpak zetten we in bij het verwijderen van verstopte poriën, mee-eters, puistjes of gerstekorrels. We beginnen met het reinigen van de huid om make-up en vuil te verwijderen. Daarna verwijdert de huidtherapeut de verstoppingen met een steriele naald.

ACNE PEELING

Wanneer een dieptereiniging onvoldoende resultaat biedt, kunnen we ook verschillende peelings inzetten.

Een peeling bestaat uit verschillende actieve werkstoffen die tot in de huidlaag kunnen indringen. Bij actieve acne zetten we bijvoorbeeld werkstoffen in die de talgproductie remmen, de propionibacterium acnes bestrijden en de verdikking van de huid door dode huidcellen verwijderen. Een peeling maakt uw huidconditie gezonder en draagt bij aan de ontwikkeling van een betere weerstand van de huid.

MICRO NEEDLING VOOR ACNE

Met micro needling maken we miniscule kanaaltjes in de huid. Hierdoor wordt het natuurlijke wondgenezingsproces van de huid in werking gezet. Tijdens dit proces komen groeifactoren vrij, die zorgen voor extra aanmaak van collageen en elastine. Ook vernieuwt de huidlaag, waardoor Post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) en acne littekens verminderen.

We werken tijdens deze behandeling altijd met een ‘tussenstof’. Dit is een actieve werkstof die een boost geven aan de huid. Deze actieve werkstof neemt ook deel aan de voeding van de huid en verbetering van de huidconditie. Micro needling zorgt voor een verbeterde weerstand van de huid, waardoor ook minder snel nieuwe ontstekingen vormen. Dit maakt de behandeling erg geschikt voor de huid die af en toe nog de ontwikkeling van kleine ontstekingen vertoond.

LASERBEHANDELING ACNE LITTEKENS

Een laser behandeling door middel van een gefractioneerde ablatieve laser is zeer effectief voor het behandelen van acne littekens. Na jarenlange ervaring met het behandelen van (acne) littekens werken we bij MOYS Huidkliniek met de Erbium:YAG laser.

Er zijn verschillende lasers voor het uitvoeren van lasertherapie. De een is veel krachtiger dan de ander. Onze huidtherapeuten hebben bewust gekozen voor Erbium:YAG laser vanwege de specifiteit. Dit wil zeggen dat we met dit type laser bij een groot percentage mensen een zeer positief resultaat boeken. Daarnaast is de herstelperiode na een laserbehandeling met deze laser tot een minimum beperkt.

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG?

Acne komt voor in allerlei vormen, variërend van milde ontstekingen op een paar plekjes tot zwaardere vormen over een groter huidoppervlak. We kunnen daardoor niet exact zeggen hoeveel behandelingen er in uw situatie wenselijk zijn.

Na de huidanalyse stelt de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan op om uw acne en mogelijk acne littekens zo goed mogelijk te behandelen.

Resultaten zijn vaak al na 1 behandeling zichtbaar.

VERGOEDING ACNE BEHANDELING

Acne behandelingen worden vergoedt? vanuit de aanvullende zorgverzekering. Hieronder kan ook het behandelen van acne littekens vallen.

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw zorgverzekeraar, het aanvullende pakket dat u heeft gekozen en de behandeling. Wilt u weten of u recht heeft op vergoeding binnen uw huidige pakket? Dan kunt u dit navragen bij uw zorgverzekeraar.

×