AFSPRAAK MAKEN

Microneedling

Een micro needling behandeling is geschikt voor meerdere huidproblemen. Naast het opfrissen van de huid kan deze behandeling ook ingezet worden voor het verminderen van fijne lijntjes, acne littekens, grove huidstructuur of striae.

De micro needling behandeling heeft door het maken van minuscule gaatjes in de huid een zeer korte en milde hersteltijd. Hierdoor is de behandeling zeer makkelijk inzetbaar. De intensiteit van de behandeling wordt altijd specifiek aangepast op uw indicatie. Tevens wordt micro needling behandeling vaak ingezet als combinatie behandeling met een peeling voor een nog mooier resultaat.

WAT HOUDT DE BEHANDELING IN?

Het micro needling systeem bestaat uit verschillende micronaaldjes die kleine micro kanaaltjes in de huid maken. Hierdoor wordt het natuurlijke wondgenezingsproces van de huid in werking gezet. Tijdens dit wondgenezingsproces komen groeifactoren vrij die zorgen voor extra aanmaak van collageen en elastine.

We werken tijdens deze behandeling altijd met een ‘tussenstof’, oftewel een actieve werkstof die een boost geven aan de huid. Deze actieve werkstof wordt door middel van de micro naaldjes dieper in de huid gesluisd waardoor de huid van binnenuit wordt gevoed.

WAT IS HET EFFECT VAN DE BEHANDELING?

Door een micro needling behandeling vernieuwd de bovenste huidlaag, dit maakt de huid steviger, dikker en gezonder. Afhankelijk van de combinatie zijn gemiddeld 3 tot 6 behandelingen nodig.

De hersteltijd van een micro needling behandeling is gemiddeld 1 tot 3 dagen.

Welke indicaties kunnen behandeld worden?

  • Striae
  • Fijne lijntjes
  • Algehele huidverbetering
  • Grove huidstructuur
  • (Acne) littekens
  • Post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH)
×