AFSPRAAK MAKEN

Huidveroudering: wat zijn de symptomen en hoe kun je het tegengaan?

Uit onderzoek blijkt dat huidveroudering over het algemeen vanaf het 25ste levensjaar toeslaat. Echter, verschilt het per persoon wanneer huidveroudering zichtbaar wordt in de huid.

Wat verstaat men nou eigenlijk onder huidveroudering? Onze huid bestaat uit verschillende huidlagen waaronder de oppervlakkige huidlagen (opperhuid) en de dieper gelegen huidlagen (lederhuid). Door het verouderen van de huid wordt de opperhuid steeds dunner en is hierdoor veel minder bestand voor beschadigingen of invloeden van buitenaf (o.a. UV). Daarnaast neemt de activiteit van klieren in de huid af, zoals de talgklieren. De huid wordt hierdoor vaak wat droger en grauwer.

Wanneer we kijken naar de diepere huidlagen, zien we dat de kwaliteit en stevigheid van de huidcellen- en vezels afnemen (o.a. collageen en elastine). De rijpere huid verslapt en verliest volume en stevigheid. Vanuit het lichaam wordt dit niet uit zichzelf aangevuld. Dit resulteert in een blijvende afname van volume of ontwikkeling van fijne lijntjes, rimpels en plooien. Om het huidverouderingsproces uit te stellen is het belangrijk om tijdig te starten met het behandelen van de huid.  Door middel van huidbehandelingen stimuleren we de huid om aan de slag te gaan. We creëren op gecontroleerde manier een ‘denkbeeldige’ wondgenezing, waardoor de huid opnieuw gaat bouwen aan stevigheid, elasticiteit en verstrakking. Het huidverouderingsproces wordt vertraagd en de huid vernieuwd.

Bij MOYS zijn we gespecialiseerd in het werken met peelings, micro needling en laser. We beschikken over onze eigen effectieve behandelprotocollen waaronder combinaties van methodes. Door de geavanceerde technieken die we gebruiken, is de hersteltijd van een anti-aging behandeling nihil. We streven naar een jongere en frissere uitstraling op een natuurlijke manier.

Tekenen van huidveroudering

Laat uw huid weer stralen

Helaas is het nog niet mogelijk om het proces van huidveroudering volledig te stoppen. Zelf kunt u ook een bijdrage leveren aan het vertragen van het huidverouderingsproces. Bijvoorbeeld door te zorgen voor genoeg nachtrust, goede voeding, het gebruik van de juiste verzorgingsproducten, maar ook voldoende beweging en ontspanning. Al deze factoren hebben een positief effect op uw gezondheid.

Ook kunnen we met behulp van anti-aging behandelingen de huid in zekere mate wel een stralende en jongere uitstraling geven. Onze huidtherapeuten informeren u graag over de mogelijkheden.

Huidveroudering behandelingen

De behandelmethode bij huidveroudering is divers. Een laserbehandeling is de nieuwste en meest effectieve methode om huidveroudering tegen te gaan. Meer weten wat er mogelijk is op het gebied van anti-aging? Bekijk dan de uitgebreide informatie op onze Behandelpagina huidverjonging

×