AFSPRAAK MAKEN

VAATBEHANDELING

Heeft u last van vaatjes of pigmentaties in de huid? Bij MOYS huidkliniek kunnen we deze indicaties op effectieve en veilige wijze behandelen door middel van de nieuwste technieken op het gebied van licht, laser of medische peelings.

 

HET BEHANDELEN VAN VAATJES (RODE HUID)

 

Vasculaire huidafwijkingen oftewel ‘vaatjes’ kunnen zich op diverse manieren manifesteren in de huid. In de meeste gevallen gaat het om rode of blauw/paarse gecentreerde plekjes in de huid.

De plekjes kunnen zowel in het gezicht als op het lichaam voorkomen. Het gaat hierbij om vaatjes die niet meer gebruikt worden door het lichaam, maar waar toch stilstaand bloed in blijft lopen. Dit zorgt ervoor dat uw huid onrustig en rood oogt.

Ook belemmeren de insufficiënte vaatjes de toevoer voedingstoffen en afvoer van afvalstoffen, waardoor de huidconditie verslechterd. Een verslechterde huidconditie kan op verschillende manieren tot uiting komen, bijvoorbeeld door ontstekingen in de huid of een ‘doffe’ verkleuring van de huid.  

WAT HOUDT DE VAATLASERBEHANDELING IN?

De ND-YAG laser 1064 nm is de meest effectieve en eenvoudige manier om vaatafwijkingen zoals couperose, beenvaatjes, rosacea, spider naeveus of bloedblaasjes te behandelen. De laserstraal wordt geabsorbeerd door de rode of blauw/paarse verkleuring van de vaatafwijking. Door de absorptie van de laserstraal stollen de eiwitten in de vaatwanden. Hierdoor sluit het vat en krijgt het lichaam een signaal om het insufficiënte vat op te ruimen. Het opruimen van het vat gebeurt door het lymfestelsel.

Voorafgaand aan de vaatlaser behandeling wordt de huid gereinigd. De huidtherapeut tekent het behandelgebied af. Om de ogen te beschermen tegen het laserlicht dragen we een veiligheidsbril.

De huidtherapeut stelt de Yag-laser precies op maat in op uw huidtype en de kenmerken van de vaatjes. Vervolgens wordt de laserkop vlak boven het zichtbare vaatje geplaatst en geeft een proefpuls. Iedere huid is anders en hiermee controleren we hoe uw huid op de vaatlaser reageert. De huidtherapeut beoordeelt of de instellingen van de laser in orde zijn of eventueel nog iets bijgesteld dienen te worden.

Gemiddeld duurt een behandeling tussen de 15 en maximaal 30 minuten. Na afloop van de vaatlaserbehandeling kunnen we het behandelde gebied koelen.

WAT IS HET RESULTAAT VAN DE LASERBEHANDELING?

Doordat de huidbarrière intact blijft, verloopt het herstel voorspoedig. Na de behandeling is de huid mogelijk wat gevoeliger of wat roder . In sommige gevallen treedt er wat lichte zwelling op. Dit is een volkomen normaal effect en verdwijnt gemiddeld na één à twee dagen.

Aangezien de huid op zeer gerichte en specifieke wijze behandeld wordt, is het eerste resultaat al na 1 behandeling zichtbaar. Gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig.

Welke indicaties kunnen behandeld worden?

  • De vaat indicaties die behandeld kunnen worden zijn:
  • Couperose (verzameling teleangiëctastieën)
  • Beenvaatjes (besenreiser)
  • Rosacea
  • Rode spinnetjes (spider naeveus)
  • Bloedblaasjes/bultjes (cherry angioma of venous lake)

IS DE LASERBEHANDELING PIJNLIJK?

Sommige mensen ervaren de pulsen als een licht branderig gevoel. Tijdens de behandeling maken we gebruik van luchtkoeling. Hiermee wordt de omliggende huid beschermd tegen de warmte van de laser. Dit maakt de laserbehandeling nagenoeg pijnloos.

WILT U MEER INFORMATIE OVER DE VAATLASERBEHANDELING?

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft, of meer informatie wilt. Of maak een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos consult bij ons in de huidkliniek. Dan bespreken we uw wensen en stellen we een persoonlijk behandelplan voor.

TARIEVEN EN VERGOEDING

Vaatlaserbehandelingen worden vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering. U kunt dit terugvinden in uw polis of hiervoor contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

MOYS huidkliniek is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Tijdens het intakegesprek ontvangt u altijd een prijsopgave. Klik hier voor meer informatie over onze tarieven.

×