AFSPRAAK MAKEN

FRACTIONAL LASER BEHANDELING

Een fractional laserbehandeling is de gouden standaard voor het verbeteren van een huidstructuur. De laser wordt ingezet worden voor het verfijnen van een grove huidstructuur (o.a. grove poriën), (acne) littekens, het verfijnen van lijntjes en het egaliseren van de huidteint.

De behandeling zorgt voor een zeer natuurlijk resultaat, zonder verlies van de gezichtsuitdrukking.

WAT HOUDT DE BEHANDELING IN?

Een fractional laser geeft een zeer specifieke laserpuls af en werkt door gecontroleerde absorptie oftewel verdamping van water in de huid.

De bovenste dode huidcellen laag wordt verwijderd en er worden kleine microbeams (gaatjes in de huid) in de huid gemaakt. Deze microbeams geven stimulatie prikkeling tot diep in de huid. De minuscule gaatjes en stimulatie prikkeling activeren een denkbeeldig wondgenezingsproces. Dankzij dit proces wordt de collageenproductie van de huid gestimuleerd. Door de verdamping van het water in de huid ontwikkelt zich een contractie van het weefsel wat voor huidverstrakking zorgt.

De bovenste huidlagen vernieuwen zich waardoor de huidstructuur verfijnd en de doorbloeding in de huid verbeterd. Op deze manier zorgt een fractionele laserbehandeling voor verstrakking, verdikking, versteviging en egalisatie van de huid.

WAT IS HET EFFECT VAN DE BEHANDELING?

Bij de fractionele laserbehandeling activeren we de huid en wordt de huid als het ware zelf aan het werk gezet. Dit zorgt voor een natuurlijk resultaat, zonder verlies van de gelaatsexpressie.

Tijdens het eerste consult gaat de huidtherapeut met u in gesprek over uw wensen en de best passende behandelingen of combinatie aan behandelingen. U ontvangt een persoonlijk behandelplan met het doel, eindresultaat, verwachting en de behandelfrequentie.

Resultaten zijn vaak al na 1 behandeling zichtbaar. Afhankelijk van de indicatie zijn gemiddeld 1 tot 3 behandelingen nodig.

De hersteltijd van een fractional laser behandeling is gemiddeld 3 tot 5 dagen.

Welke indicaties kunnen behandeld worden?

  • Grove huidstructuur (grove poriën)
  • Fijne lijntjes
  • Doffe huidteint
  • Acne littekens
  • Chirurgische littekens
  • Niet-chirurgische littekens
  • Striae
×