AFSPRAAK MAKEN

DEFINITIEF ONTHAREN

Heeft u last van ongewenste haargroei of huidirritatie door ontharing? Overmatige haargroei kan erg vervelend zijn, met name op plekken waar de haartjes goed zichtbaar zijn. Om uw gezicht of lichaam permanent te ontharen, is laserontharing de beste definitieve ontharingsmethode. Bij MOYS Huidkliniek beschikken we over jarenlange ervaring op het gebied van definitieve ontharing en werken volgens de laatste technieken. We gebruiken hiervoor de krachtigste en nieuwste laser van Candela de Gentle Max Pro Plus. U bent van harte welkom in de kliniek voor een vrijblijvend en gratis consult. We adviseren u dan op welke manier we definitieve ontharen kunnen inzetten door middel van laseren of elektrisch epileren.

WAT HOUDT DE VAATLASERBEHANDELING IN?

Bij MOYS staat deskundigheid kwaliteit en veiligheid ten allen tijde voorop. Daarom werken we met de meest effectieve laserapparatuur, goedgekeurd en gecertificeerd door de Food and Drug Administration (FDA).

Afhankelijk van uw haarkleur en huidskleur adviseert de huidtherapeut welke laser voor u het meest effectief is. Er kan gekozen worden voor de Candela Alexandrite laser (755nm) en/of de Nd-YAG laser (1064nm).

De laser werkt op het pigment van het haarzakje en het bloedvaatje van het haarzakje. Het licht wordt geabsorbeerd en er ontstaat een warmteontwikkeling in het haarzakje. Vervolgens wordt het haarzakje uitgeschakeld en kan het geen nieuwe haar vormen.

Mensen zijn vaak benieuwd of bang dat laseren pijn doet. Gelukkig valt dat erg mee. Het gevoel van de laserpuls geeft een gevoel dat vergelijkbaar is met een prikje. Dit gevoel is kort en verdwijnt snel. Tijdens de behandeling werken we met een luchtkoelingssysteem, waarmee het laseren als minder gevoelig is. Hierdoor is de behandeling in de meeste gevallen niet pijnlijk en goed te verdragen.

VOOR WIE IS HET GESCHIKT?

Wilt u gladde oksels, gladde benen of voorgoed af zijn van ongewenste haartjes in het gezicht? Definitieve laserontharing is geschikt voor iedereen die zich niet langer wil scheren, waxen, harsen of epileren. Onze huidtherapeuten kunnen lichte huiden en donkere huiden (huidtype 1 t/m 6) veilig en effectief laseren. Bij zowel vrouwen als bij mannen wordt laser ontharen steeds populairder om snel en voorgoed af te zijn van ongewenste of overmatige haargroei in het gezicht of op het lichaam. Het gaat dan om ontharing vanuit een medisch en cosmetisch oogpunt. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat laserontharing effectiever is dan IPL (intense pulsed light). De lichtbundel van het laserapparaat is sterker en werkt gerichter, dan die van een IPL-apparaat. Laserapparatuur komt beter bij de dieper gelegen haarzakjes en vernietigt de haren inclusief haarzakjes. Hierdoor wordt ongewenste haargroei op een pijnloze en snelle manier definitief verwijderd. Indien er sprake is van lichte (pigmentloze) stugge haartjes, kunt u bij MOYS ook terecht voor elektrische epilatie.

Welke indicaties kunnen behandeld worden?

Laserontharing wordt zowel in het gezicht of op het lichaam toegepast.

  • Hypertrichose
  • Alle gebieden met huidirritatie door haargroei
  • Overmatige haargroei door Polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS)
  • Hirsutisme
  • Sinus pilonidalis (bilspleet)
  • Hidradenitis suppurativa (komt vaak voor in oksels, liezen en/of schaamstreek)
  • Folliculitis barbae
  • Keratosis pilaris

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG?

Het aantal laserbehandelingen verschilt per persoon en is afhankelijk van de locatie van de ongewenste haargroei, de hoeveelheid ongewenste haartjes en uw wensen.

Over het algemeen zijn 6 behandelingen voldoende voor een mooi, glad resultaat.

VERGOEDING DEFINITIEVE LASERONTHARING

Wanneer het gaat om ontharing vanuit medisch oogpunt kunnen laserbehandelingen soms worden vergoed.

Zo kunt u gezichtsontharing vergoed krijgen uit uw aanvullende verzekering. Dit geldt bij laser ontharen of elektrische epilatie bij overbeharing bij een vrouw in het gelaat.

Voor transgenders geldt dat zij bij de transitie van man naar vrouw soms recht hebben op vergoeding van epilatie (laser of elektrisch) van gezichtsbeharing bij zware baard- en snorgroei. Dit geldt alleen als dit niet op een andere wijze (scheren, harsen) gecorrigeerd kan worden. Deze vergoeding krijgt u uit de basisverzekering.

De hoogte van de vergoeding hangt af van uw zorgverzekeraar, het aanvullende pakket dat u heeft gekozen en de behandeling. U kunt bij uw zorgverzekeraar navragen of u recht heeft op vergoeding binnen uw huidige pakket.

×