AFSPRAAK MAKEN

De voordelen van huidverbeterende behandelingen op lange termijn.

In de kliniek krijgen we vaak veel vragen over de voordelen van behandelingen op lange termijn. Wat is huidverbetering precies? Wat zijn de voordelen van huidverbeterende behandelingen? Wanneer start je met deze behandelingen? Start je pas wanneer je daadwerkelijk kenmerken van veroudering signaleert of kun je ook preventief behandelen? In deze blog geven wij antwoord op al deze vragen.

Wat betekent huidverbetering?

Huidverbetering betekent letterlijk ‘het verbeteren van de huid’. Dit kan zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Het is mogelijk om onze huid vooruit te helpen en de afgebroken componenten weer aan te vullen.

Welke behandelingen zijn hiervoor mogelijk?

Om de huid te verbeteren beginnen we met het verstevigen van de huid. Door middel van laserbehandelingen wordt de huid gestimuleerd om collageen aan te maken. Dit is mogelijk op een zeer non-invasieve manier met onze Fotona laser. Deze laser zorgt voor dat de opbouw van de huid waaronder elastine en collagene vezels en het verstrakken van de huidlagen die steeds meer verslappen. Deze behandelingen kunnen zelfs al preventief ingezet worden. Huidveroudering wordt dan vertraagd.

Ook kunnen hiervoor andere technieken zoals peelings met microneedling worden ingezet. Deze behandeling zorgt voor een betere huidstofwisseling en een versnelde huidvernieuwing.

Daarnaast is mirconeedling de ideale manier om pure hyaluronzuur door de huidbarrière te sluizen en ons eigen hydratatieniveau te optimaliseren. Door op hoge snelheid minuscule kleine gaatjes in de huid te prikken, komen groei- en helende factoren vrij. Dit zorgt voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine in de huid. De huid gaat zich vervolgens gedragen als een jongere huid en celvernieuwing treedt op.

De voordelen van deze behandelingen op een rij:

– Huidveroudering wordt vertraagd
– De huid krijgt een boost
– De huid wordt gevoed
– Onzuiverheden worden verwijderd waardoor er een egale huid ontstaat
– De aanmaak van nieuwe huidcellen wordt gestimuleerd
– Een goed verzorgde huid verouderd minder snel
– De huid krijgt een gezonde ‘glow’

Maar hoe zit ons verouderingsproces eigenlijk in elkaar?

Als we geboren worden is onze huid nog zeer kwetsbaar. De babyhuid is teer en gevoelig. Rond de leeftijd van 4 jaar zijn de huid en toebehoren iets meer ontwikkeld. Toch is de kinderhuid nog steeds kwetsbaarder dan een volwassen huid. Vanaf de leeftijd van 12 jaar verandert de structuur en functie van de huid. De dermale huidlaag volgroeid. In deze huidlaag zijn onze collagene en elastine vezels in een omgeving van hyaluron te vinden. Deze vezels zorgen voor elasticiteit, stevigheid en hydratatie.

Vanaf de leeftijd van 20 jaar breken de vezels en het hyaluron af. Dit gaat geleidelijk maar dit proces verschilt per persoon. Een levensstijl kan invloed hebben op dit gehele proces. Door de afbraak wordt huidveroudering steeds zichtbaarder.

Er zijn talloze mogelijkheden om huidverjonging te bewerkstelligen. Zowel ter genezing als voorkoming.

Bij MOYS stellen we in overleg met jou een persoonlijk behandelplan op. Ben jij benieuwd naar ons advies? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend en gratis consult.

×